“Κιβωτός του Κόσμου”: Η κυβέρνηση “ξηλώνει” το ΔΣ – απομακρύνονται ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα


“Κιβωτός του Κόσμου”: Η κυβέρνηση “ξηλώνει” το ΔΣ – απομακρύνονται ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα


Διαφ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την Κιβωτό του Κόσμου μετά τις καταγγελίες για παιδική κακοποίηση, καταγγελίες που μάλιστα βάζουν στο κάδρο και τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε σοβαρές τις καταγγελίες και ανέφερε ότι θα ακολουθήσει πλήρης διερεύνηση. “Δε χρειάζεται κωλυσιεργία, ούτε βιαστικά συμπεράσματα, γιατί όποια απόφαση ληφθεί θα αφορά τα παιδιά”, δήλωσε και συνέχισε τονίζοντας ότι “Ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις”.




Η ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στη δομή θα είναι προτεραιότητα και ανακοίνωσε ότι σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού, συμπεριλαμβανομένης προφανώς και της συζύγου του πατέρα Αντωνίου, η οποία είναι μέλος του ΔΣ.



Πέραν του πατρός Αντωνίου, υπενθυμίζεται ότι, η Κιβωτός διοικείται από ένα 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου προΐστατο η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή.

“Η πρώτη μας έγνοια είναι τα παιδιά, για αυτό η εξέλιξη αυτή είναι επιβεβλημένη και μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη σε διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2022”, δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Επισήμανε ότι η νέα αυτή διοίκηση θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, για το πολύ ένα έτος, κατά το οποίο θα προχωρήσει και η διερεύνηση των καταγγελιών. Σημείωσε όμως ότι έπρεπε να δοθεί μία άμεση λύση ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία της δομής προς όφελος των παιδιών. Είναι γνωστό ότι η Κιβωτός του Κόσμου στηριζόταν κατά 95% σε ιδιωτικές δωρεές, όμως η εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτή έχει πλέον κλονιστεί πλέον.




 





Πηγή

Διαβάστε επίσης: