Απόλuτη δικαίωση για τα Μεpομήνια από Τάσο Αρνιακό: «Ο Νοέμβριος μπαίνει με καιρό που θυμίζει…»


Ο Τάσος Αρνιακός ήταν αρκετά αισιόδοξος στην πρόγνωσή του για τον καιρό των επόμενων ημερών, δείχνοντας να δικαιώνει όσα ανέφεραν τα Μερομήνια για έναν ήπιο Νοέμβριο, τουλάχιστον στις πρώτες μέρες του.


Διαφ.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, η καλοκαιρία συνεχίζεται σήμερα (31/10) με λίγο βοριαδάκι στα 6 μποφόρ που φέρνει ψύχρα τα πρωινά, αλλά τίποτα πιο σπουδαίο, κάτι που θα ισχύσει μέχρι και την Παρασκευή (4/11), με το Σαββατοκύριακο όμως να επηρεάζεται από βαρομετρικό χαμηλό, προτού περάσουμε ξανά σε καλές συνθήκες την επόμενη Δευτέρα (7/11).

Καιρός σήμερα 31/10: Όμορφο τέλος Οκτωβρίου, μπαίνει... με άλλες ορέξεις ο Νοέμβριος - Προειδοποίηση από Αρναούτογλου και Καλλιάνο

Καιρός σήμερα: Το τέλος του Οκτωβρίου διαγράφεται σήμερα (31/10) με καλές καιρικές συνθήκες, ωστόσο ο Νοέμβριος αναμένεται να μπει διαφορετικά, όσο προχωράμε μες στο μήνα.

Γενικά αίθριος αναμένεται τη Δευτέρα ο καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά έως 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 22 βαθμούς στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ, από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι στα δυτικά και κεντρικά μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Από πότε χαλάει ο καιρός σύμφωνα με τον Αρναούτογλου

Τη Δευτέρα χωρίς κάτι το ιδιαίτερο χωρίς βροχές. Η θερμοκρασία στους 24 στα κεντρικά ηπειρωτικά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Την Τρίτη θα είναι άλλη μια μέρα χωρίς βροχές με πτώση των ανέμων. Η θερμοκρασία στους 23 βαθμούς.

Η τάση για βροχές πάντως στην χώρα μας και αν πάνε όλα σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά κάποιες βροχές θα έχουμε στη Δυτική Ελλάδα από τις 6 Νοεμβρίου.

Ανοιξιάτικο καιρό βλέπει ο Καλλιάνος

Σήμερα, ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Σήμερα Δευτέρα, δεν αναμένονται βροχές και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου θα σημειωθούν λίγες αραιές νεφώσεις, ωστόσο αναμένεται να επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 με 6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Τις επόμενες ημέρες, ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο, με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: