Φpενίτιδα και τεράστια ανησuχία από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Τρελός καιρός σπάει όλα τα ρεκόρ με…»


Ο Σάκης Αρναούτογλου πολλές φορές χτυπά το «καμπανάκι» για τον καιρό σε συνάρτηση με την κλιματική αλλαγή και το έκανε για ακόμη μια φορά χθες (29/10) με μια ανησυχητική ανάρτηση.


Διαφ.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος, συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην… τρέλα που επικράτησε τον Οκτώβριο στην κεντρική, κατά κύριο λόγο, Ευρώπη, επισημαίνοντας τις αρκετά μεγάλες θερμοκρασίες, που σημειώθηκαν.

Αυτή είναι η τελική λίστα Ατζούν για το Survivor – 15 παίκτες, τρία ζευγάρια

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Αυτή είναι η τελική λίστα Ατζούν για το Survivor – 15 παίκτες, τρία ζευγάρια

Ο ίδιος αναφέρει: «Άλλη μια τρελή καιρικά μέρα στη Γαλλία με έως και 33,3C στο Lomnè, μηνιαίο ρεκόρ στο Lammenezan με τους απίστευτους 30,3C σε υψόμετρο 640m. Καταρρίφθηκαν 10 μηνιαία ρεκόρ. 13 σταθμοί πάνω από τους 30C και είναι 29 Οκτωβρίου !
Στο Βέλγιο 25C (στις Βρυξέλλες), 24C στην Ολλανδία...

Ρεκόρ ζέστης και για τη Γερμανία και την Ελβετία σήμερα.

Νέα ρεκόρ Οκτωβρίου:

Holzkirchen: 26.3C και 25.2C Stotten

Ελβετία:

25.3C Ebnat Kappel 625m

21.9C Napf 1400m ! ρεκόρ

22.9C Hornli 1133m ρεκόρ

25.8C επίσης στην Αυστρία και το Λιχτενστάιν».

«Σεισμός» για το 2023 από τα Μερομήνια: «Με το που μπει το νέο έτος ο καιρός...»

Τα Μερομήνια είναι ένας τρόπος να προβλεφθεί μακροπρόθεσμα ο καιρός και αρκετές φορές προσεγγίζουν την πραγματικότητα, προειδοποιώντας μας παραπάνω από έγκαιρα.

Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αναλυτές των Μερομήνιων, ο καιρός τον Οκτώβριο αναμένεται να είναι βροχερός, ειδικά από το δεύτερο μισό του μήνα και μετά, ενώ θα υπάρχει σημαντική απόκλιση στις θερμοκρασίες του Βορρά σε σχέση με τον Νότο. Σύμφωνα με τον ίδιο, την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου τα Μερομήνια δείχνουν ισχυρή κακοκαιρία που θα έχει διάρκεια και θα επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Τον Νοέμβριο ο καιρός θα είναι αρκετά ήπιος από πλευρά θερμοκρασιών, ωστόσο προς το τέλος του μήνα αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και κρύο.

Τον Δεκέμβρη, αναμένεται να επικρατήσουν άσχημες καιρικές συνθήκες με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγρίβα όσον αφορά το αυτό το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, φαίνεται πως θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Έτσι θα ξεκινήσει το 2023

Τον Ιανουάριο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού όπως φαίνεται από την ανάλυσης των Μερομηνίων θα είναι τα σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία, με ψύχος να επικρατεί το τρίτο δεκαήμερο του μήνα.

Το πρώτο πενθήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να είναι αρκετό κρύο, ενώ στη συνέχεια ο υδράργυρος θα ανέβει, με θερμοκρασίες που θα κυμανθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ μετά τις 19 Ιανουαρίου τα Μερομήνια δείχνουν διαδοχικά ψυχρά μέτωπα, με πολικό ψύχος κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: