Τουpκία: 12 χρόνια φυλάκιση σε Έλληνα πολίτη για κατασκοπεία – Κόσμος


Συνολικά 12 χρόνια φυλάκισης επιβλήθηκαν στον Έλληνα πολίτη, Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, για κατασκοπεία στην Τουρκία.


Διαφ.

Ειδικότερα, στον 67χρονο Έλληνα πολίτη -με καταγωγή από τη Συρία- επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 ετών και τριών μηνών. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις, όπως μεταδίδει ο Γιώργος Κρατημένος στο OPEN.

"Αποπειράθηκαν να με βιάσουν..." - Σπάει κόκκαλα η εξομολόγηση του Μαυρίκιου Μαυρικίου για την φρίκη που βίωσε (video)

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

"Αποπειράθηκαν να με βιάσουν..." - Σπάει κόκκαλα η εξομολόγηση του Μαυρίκιου Μαυρικίου για την φρίκη που βίωσε (video)

Ο Αμπάρα είχε συ΄λληφθει τον Μάιο στην Τουρκία και επί 38 ημέρες αγνοείτο.

Νέο εθνικιστικό αφήγημα από Ερντογάν στο δρόμο προς την κάλπη - Μιλάει για τον «αιώνα της Τουρκίας» (Video)

Αποφεύγοντας κάθε συζήτηση για την οικονομική κατάσταση της χώρας του, ο Τούρκος πρόεδρος φτιάχνει ένα νέο εθνικιστικό αφήγημα στο δρόμο προς τις κάλπες.

Ο Ερντογάν μιλώντας ανέφερε ότι στον αιώνα που έρχεται η Τουρκία θα κυριαρχήσει. Επίσης, έκανε λόγο για «ιμπεριαλιστές» που επιτίθενται στην Τουρκία σε διάφορους τομείς».

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Η χώρα μας είναι η τρίτη που χτίσαμε τα τελευταία χίλια χρόνια στην Ανατολία. To άλμα, το οποίο στοχεύουμε να κάνουμε στον πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και διπλωματικό τομέα το ονομάσαμε ως 'ο αιώνας της Τουρκίας'.

Παλέψαμε με τους ιμπεριαλιστές, οι οποίοι δεν χωνεύουν την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία της Τουρκίας και πραγματοποιούν επιθέσεις με διάφορες μορφές και σε διάφορους τομείς.

Τα κρυφά και τα φανερά εμπάργκο, οι πονηρές προσπάθειες απομόνωσής μας τις μετατρέπουμε σε ευκαιρία και με δικά μας βήματα και ικανότητες, ενισχύσαμε την ισχύ μας σε κάθε τομέα».

Απειλές με τον Tayfun

Παράλληλα, η τουρκική πλευρά χρησιμοποιεί τον βαλλιστικό πύραυλο Tayfun για να εκτοξεύσει νέες απειλές. Χθες κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως ο Tayfun αποδεικνύει πως ο 21ος θα είναι ο αιώνας μας και πρόσθεσε ότι το όπλο αυτό δείχνει πού μπορεί να φτάσει η Τουρκία στο μέλλον.

Απο την άλλη, διάχυτη είναι η ανησυχία στην Τουρκία για την εξοπλιστική ισχύ της χώρας, και ειδικά για τα F-16.

Διαβάστε επίσης: