Fernando Alonso: Η ποινή ποu δέχθηκε στο Grand Prix και οι ευθείες εpωτήσεις προς την F1 – Κόσμος


Ο Φερνάντο Αλόνσο λέει ότι μια ποινή που δέχθηκε στο Γκραν Πρι των Ηνωμένων Πολιτειών εγείρει ερωτήματα σχετικά με την κατεύθυνση του αθλήματος υπό το διοικητικό όργανο της FIA.


Διαφ.

Ενημερωθείτε επίσης για όλους τους αγώνες και τα αποτελέσματα της super league

Βγείτε στις παραλίες, τρελάθηκε ο καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση για μίνι καύσωνα από την Χριστίνα Σούζη!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Βγείτε στις παραλίες, τρελάθηκε ο καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση για μίνι καύσωνα από την Χριστίνα Σούζη!

Η ομάδα του Αλόνσο εξέφρασε τις διαμαρτυρίες της κατά της απόφασης να τον υποβιβάσουν από τους βαθμούς αφού τερμάτισε έβδομος σε ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο θα ακουστεί την Πέμπτη.

Ο Αλόνσο έγραψε στο Instagram: «Είναι μια σημαντική μέρα για το άθλημα καθώς αυτή η απόφαση θα υπαγορεύσει αν πάμε στη σωστή κατεύθυνση».

Ο Αλόνσο είπε ότι η ανάρτησή του ήταν ως απάντηση στα μηνύματα συμπαράστασης μετά την ποινή.

Ευχαρίστησε όσους επικοινώνησαν μαζί του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας: «Είναι μια από αυτές τις σπάνιες φορές στον αθλητισμό που νιώθω ότι είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα και μοιραζόμαστε την ίδια άποψη για τους κανόνες και τους κανονισμούς».

Fernando Alonso

Ο Αλόνσο είπε μετά τον αγώνα ότι θεωρούσε την οδήγησή του μια από τις καλύτερες της καριέρας του, αφού τράκαρε στα 180 μίλια/ώρα, το αυτοκίνητό του έκανε τροχό, χτύπησε σε τοίχο, έβαλε pit για μια νέα μπροστινή πτέρυγα, συνέχισε στο πίσω μέρος και ανέβηκε στην έβδομη παρά τα κατεστραμμένα αεροδυναμικά μέρη.

Fernando Alonso στο Τέξας λίγο πριν τρακάρει με 180 και τερματίσει έβδομος

Ο δύο φορές πρωταθλητής έχει αμφισβητήσει τη λήψη αποφάσεων από τους αξιωματούχους σε πολλές περιπτώσεις φέτος και την απογοήτευσή του για την ασυνέπεια της αστυνόμευσης της δράσης στην πίστα συμμερίζεται η πλειοψηφία των συναδέλφων του οδηγών.

Στο Ισπανικό Γκραν Πρι, κατηγόρησε τη FIA για «ανικανότητα» και έλλειψη γνώσης αγώνων.

Η κριτική για τη λειτουργία της F1 από τη FIA ήταν ένα θέμα φέτος και το Γκραν Πρι των ΗΠΑ ήταν ο αγώνας αφού το διοικητικό όργανο εξόργισε τους οδηγούς επιτρέποντας ένα όχημα ανάκτησης στην πίστα σε συνθήκες κακής ορατότητας κατά τη διάρκεια δυνατής βροχής.

Η έφεση της Alpine θα εκδικαστεί στις 18:00 ώρα Πόλης του Μεξικού (12:00 BST) στις 27 Οκτωβρίου πριν από το Μεξικό Grand Prix αυτού του Σαββατοκύριακου.

Η ομάδα αμφισβήτησε την απόφαση των αγωνοδίκων του GP των ΗΠΑ να επιτρέψουν μια διαμαρτυρία από την ομάδα της Haas παρά το γεγονός ότι αναρτήθηκε μετά τη λήξη του επιτρεπόμενου χρονικού ορίου. Οι αγωνοδίκες είπαν στην απόφασή τους να επιβάλουν στον Αλόνσο ποινή 30 δευτερολέπτων την Κυριακή ότι το μονοθέσιο του Ισπανού ήταν σε επικίνδυνη κατάσταση επειδή το οδήγησε για αρκετή ώρα με έναν κατεστραμμένο πλευρικό καθρέφτη και μετά χωρίς έναν όταν έπεσε.

Ο Haas επεσήμανε ότι τα αυτοκίνητά τους έχουν λάβει προηγουμένως την ασπρόμαυρη προειδοποιητική σημαία - απαιτώντας ένα αυτοκίνητο να επισκευαστεί - σε τρεις περιπτώσεις σε παρόμοιες καταστάσεις αυτή τη σεζόν. Σε κανένα σημείο κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν ζητήθηκε από τους αξιωματούχους της Alpine να βγάλουν το μονοθέσιο και να αφαιρέσουν τον καθρέφτη, παρά τις εκκλήσεις από τη Haas στον έλεγχο του αγώνα.

Η απόφαση των αγωνοδίκων υποδηλώνει ότι οποιοδήποτε αυτοκίνητο χάνει έναν καθρέφτη πίσω από ένα περιστατικό θα αναγκαστεί να αποσυρθεί στο μέλλον.

Υπάρχουν επίσης ερωτήματα σχετικά με τη συνέπεια στη λήψη αποφάσεων, αφού οι αγωνοδίκες απέρριψαν μια παρόμοια διαμαρτυρία της Haas κατά της Red Bull του Sergio Perez.

Ο Perez οδήγησε μερικούς γύρους με ένα κατεστραμμένο μπροστινό φτερό, μέρος του οποίου στη συνέχεια έπεσε από το αυτοκίνητο ενώ έτρεχε.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: