Τουpκία: Στριμωγμένα περιθώρια για τον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν με 1% η διαφορά του από τον Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου στην δημοσκόπηση – Κόσμος


Η επόμενες εκλογές της Τουρκίας πλησιάζουν με το καλοκαίρι 2023 να απέχει μόλις κάτι μήνες μακριά. Οι δημοσκοπήσεις συνεχίζονται και τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντιά για τον παρών προθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Διαφ.

Ενημερώσου επίσης για τον χάρτη πληρωμών του e- ΕΦΚΑ εδώ

Τα Μερομήνια μίλησαν:  Ψύχος και πολλά χιόνια στην Αττική! Πολύ βαρύς χειμώνας

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Τα Μερομήνια μίλησαν: Ψύχος και πολλά χιόνια στην Αττική! Πολύ βαρύς χειμώνας

Η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Metropoll έδειξαν ότι αν οι εκλογές γίνονταν χθες, Κυριακή, στην Τουρκία, τότε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνγογάν θα κέρδισε τον β’ γύρο αλλά με μόλις 1% διαφορά από τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσντάρολγου.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η δημοσκόπηση έδειξε, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη Αριάνα Φερεντίνου ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έπαιρνε ποσοστό 44.9% και ο υποψήφιος της εκλογικής συμμαχίας της αντιπολίτευσης 43.9%.

Οι αναποφάσιστοι ήταν περίπου το 2,8% των ερωτηθέντων. Οι ψήφοι διαμαρτυρίας υπολογίστηκαν στο 6,2% και στην ερώτηση «δεν ξέρω/δεν απαντώ», καταγράφηκαν απαντήσεις σε ποσοστό 2,2%.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Κιλιντσντάρογλου αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες ότι θα είναι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης. Επίσης αναμένεται ότι το φιλοκουρδικό DHP θα ψηφίσει υπέρ του.

Κεμάλ Κιλιντσντάρολγου


Πηγή

Διαβάστε επίσης: