Καιpός σήμερα 24/10: Και ξαφνικά… καλοκαιράκι – Προειδοποίηση για την 28η Οκτωβρίοu από Αρναούτογλου και Αρνιακό


Καιρός σήμερα: Ο καιρός γίνεται… καλοκαιρινός, ιδιαίτερα μετά τη σημερινή (24/10) ημέρα, κάτι που μάλιστα αναμένεται να κρατήσει για αρκετές μέρες, φτάνοντας και στην 28η Οκτωβρίου με αυτές τις συνθήκες.


Διαφ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια και πιθανώς να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοανατολικά μετά το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου, με τα πρώτα στοιχεία να είναι γνωστά έως και για τις αρχές Νοεμβρίου.

Κανείς δεν κατάλαβε ότι είναι η Αθηνά Ωνάση: Άβαφη, ατημέλητη και χωρίς σωματοφύλακες η χρυσή κληρονόμος (photo)

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Κανείς δεν κατάλαβε ότι είναι η Αθηνά Ωνάση: Άβαφη, ατημέλητη και χωρίς σωματοφύλακες η χρυσή κληρονόμος (photo)

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα νότια βόρειοι, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 έως 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα Δωδεκάνησα έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Το... γαϊδουρολακόκαιρο του Αρναούτογλου

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, τη Δευτέρα δεν θα υπάρχει κάποια αξιόλογη αλλαγή του καιρού και η θερμοκρασία θα φτάσει στο εσωτερικό της χώρας στους 26 βαθμούς.

Την Τρίτη επίσης ηλιοφάνεια παντού και νέα εξασθένιση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι η θερμοκρασία και θα φτάσει τους 29 στα ηπειρωτικά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα ιδιαίτερα ζεστός σε κάποιες περιοχές με την θερμοκρασία στους 27 βαθμούς

Πάντως κατά τον Σάκη Αρναούτογλου μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου δεν θα έχουμε βροχές, ενώ και την 28η Οκτωβρίου ο υδράργυρος θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Πότε βλέπει τις μέγιστες συνθήκες ο Αρνιακός

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει σιγά σιγά και από βδομάδα θα φτάσει έως και τους 28 βαθμούς, με λιακάδα και εξαιρετικό καιρό, ειδικά στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου (26/10), όπου θα περάσουμε ένα μικρό καλοκαιράκι, πριν μπούμε στον Νοέμβριο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: