Φωτιά στα Αστεpαίικα Ηλείας – Στη «μάχη» επίγειες και εναέριες δuνάμεις


Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στα Αστεραίικα Ηλείας, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.


Διαφ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, φλόγες εκδηλώθηκαν νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση, χωρίς όμως να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Λίγο πριν γίνουν γονείς: Η Τζούλια Αλεξανδράτου ποζάρει στην αγκαλιά του συντρόφου της (photo)

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Λίγο πριν γίνουν γονείς: Η Τζούλια Αλεξανδράτου ποζάρει στην αγκαλιά του συντρόφου της (photo)

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 31 πυροσβέστες, με ένα πεζοπόρο τμήμα και 10 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις με ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη.

Φωτιά στην Κρήτη: Καίγεται δασική έκταση για έκτη φορά

Στις φλόγες τυλίχτηκε, για έκτη φορά, το δάσος της Κέρης του δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Άμεσα στο σημείο έφτασαν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα, που κατάφεραν, όπως είπε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Κρήτης Γιώργος Τσικαλάς, να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που κατέκαψε ένα περίπου στρέμμα χορτολιβαδικής και ένα στρέμμα δασικής έκτασης.

Δείτε επίσης: Φωτιά σε κτίριο στον Πειραιά

Ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Περιβάλλοντος του δήμου Μαλεβιζίου Γρηγόρης Περισυνάκης, ανέφερε ότι, προκειμένου να προστατεύσουν το δάσος που αποτελεί «πνεύμονα οξυγόνου», θα συνεχίσουν σε συνεργασία με την Πυροσβεστική τις περιπολίες, ενώ τις επόμενες ημέρες όπως τόνισε «θα συζητήσουμε νέα μέτρα, για να δούμε πώς θα καταφέρουμε να ασφαλίσουμε την περιοχή».

Φωτιά στην Κρήτη: Καίγεται δασική έκταση για έκτη φορά

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι φυσικά τα αίτια» είπε στο Cretalive, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: