Θετικές σκέψεις υπό συζήτηση κάνουν οι φούρνοι και τα κρεοπωλεία στην προσπάθεια να υποστηρίξουν τα τα νοικοκυριά από τις συνεχείς αυξήσεις σε βασικά προϊόντα όπως το ψωμί και το κρέας.
Mέτρα για τη συγκράτηση των τιμών στο ψωμί συζητούν Υπουργείο Ανάπτυξης και οι εκπρόσωποι των αρτοποιών καθώς καταγράφεται μεγάλη αύξηση λόγω εκτόξευσης των πρώτων υλών. Μάλιστα σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά το καλάθι της νοικοκυράς στα σούπερ μάρκετ εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και το «καλάθι του αρτοποιού» αλλά και το «καλάθι του κρεοπώλη»
Οι κρεοπώλες και οι αρτοποιοί σκέφτονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να φτιάξουν το δικό τους καλάθι με προϊόντα, ακολουθώντας το "καλάθι του νοικοκυριού". Μέχρι στιγμής, οι εργαζόμενοι και στους δύο κλάδους είναι θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ειδικά με τις αυξήσεις στα προϊόντα να συνεχίζουν αλλά και καταστήματα να αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο μη μπορώντας να ανταποκριθούν στα λειτουργικά έξοδα.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια, η τιμή του ψωμιού έχει αυξηθεί κατά 15% τον τελευταίο χρόνο, ξεπερνώντας ακόμα και τα 3 ευρώ το κιλό, ενώ η τιμή του στα σούπερ μάρκετ ανέρχεται ακόμη και στα 4,5 ευρώ το κιλό. Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 200 φούρνοι έχουν βάλει λουκέτο, λόγω των υπέρογκων αυξήσεων στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως το καλάθι του αρτοποιού θα περιέχει ψωμιά, το κουλούρι Θεσσαλονίκης που επιλέγουν πολλοί για πρωϊνό καθώς και βουτήματα