Οπλισμένοι αστuνομικοί στο αεpοδpόμιο του Στάνστεντ: Συλλήψεις για…φάρσα μέσα στο αεροπλάνο της Easy Jet – Κόσμος


Τρεις άνδρες αποφάσισαν να οργανώσουν μια φάρσα για βόμβα σε πτήση της easy Jet προς Άμστερνατμ. Το συμβάν έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο του Στάνστετ του Λονδίνου και είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη και των τριών ανδρών.


Διαφ.

Μην χάσετε επίσης τον ωμό εκβιασμό που δεχθηκαν οι υπάλληλοι του jumbo

«Δυστυχώς, όχι δε θα γίνει...» – Κάτι πολύ «ασυνήθιστο» βλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό της εβδομάδας

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

«Δυστυχώς, όχι δε θα γίνει...» – Κάτι πολύ «ασυνήθιστο» βλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό της εβδομάδας

Περιγραφή περιστατικού

Το απόγευμα της Τετάρτης λίγο μετά τις εφτάμιση, έγιναν αναφορές για «ανησυχίες ασφαλείας σε αεροπλάνο στο έδαφος». Ειδική ομάδα αστυνομικών εισέβαλε στο αεροσκάφος ενώ παράλληλα το αεροσκάφος Α319 μεταφερόταν σε ασφαλή ζώνη για έλεγχο. Ο διάδρομος του αεροδρομίου έκλεισε για περίπου 50 λεπτά.

Έξι εισερχόμενες πτήσεις χρειάστηκε να εκτραπούν λόγω της αναστάτωσης, ενώ άλλες καθυστέρησαν έως και δύο ώρες.

Το βίντεο που έλαβε η MailOnline δείχνει τη στιγμή που ένας από τους υπόπτους οδηγήθηκε από το αεροπλάνο υπό την επιτήρηση ένοπλων αστυνομικών.

Στο βίντεο, ένας επιβάτης ακούγεται να περιγράφει το περιστατικό ως « ένα αστείο που πήγε πολύ στραβά».

Η αστυνομία του Έσσεξ ανέφερε σε δήλωση: «Οι αξιωματικοί μας εργάστηκαν γρήγορα και σθεναρά για να επιλύσουν μια προειδοποίηση ασφαλείας σε πτήση της EasyJet στο Στάνστεντ, με προορισμό το Άμστερνταμ, και να συλλάβουν τρία άτομα.

«Λάβαμε μια κλήση που ανέφερε ανησυχία για την ασφάλεια σε ένα αεροπλάνο στο έδαφος στο αεροδρόμιο λίγο μετά τις 19:40 σήμερα».

Είπε ότι το αεροσκάφος μεταφέρθηκε σε ασφαλή τοποθεσία ενώ διενήργησαν τις έρευνές τους.

Πρόσθεσε: «Αυτό σήμαινε ότι ο διάδρομος έκλεισε για λίγο, περιορίζοντας στο ελάχιστο την ευρύτερη αναστάτωση και επιτρέποντας στο αεροδρόμιο να ανοίξει πλήρως και γρήγορα.

Φωτογραφία από την ώρα της εξέτασης του αεροσκάφους

«Ειδικοί αξιωματικοί επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο και απομάκρυναν τρεις άνδρες που έχουν συλληφθεί όλοι με την υποψία ότι έκαναν φάρσα για βόμβα και βρίσκονται επί του παρόντος υπό κράτηση.

«Μετά από έρευνα στο αεροπλάνο είμαστε ικανοποιημένοι ότι δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό στο αεροπλάνο».

Το έπος προκάλεσε πολλαπλές καθυστερήσεις, με τις πτήσεις να φτάνουν και να αναχωρούν από το αεροδρόμιο έως και δύο ώρες αργότερα από το προγραμματισμένο.

Το αεροδρόμιο Στάνστεντ δήλωσε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα: «Μια πτήση που πρόκειται να αναχωρήσει από το Λονδίνο Στάνστεντ προς το Άμστερνταμ είναι αυτή τη στιγμή σταθμευμένη σε απομακρυσμένη βάση, ενώ η αστυνομία διενεργεί επιπλέον ελέγχους ασφαλείας.

H Aστυνομία που έχει μπει για έλεγχο του αεροσκάφους

«Ο διάδρομος προσγείωσης του αεροδρομίου ήταν κλειστός για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά τώρα άνοιξε ξανά πλήρως».

Ένας εκπρόσωπος είπε αργότερα στη MailOnline: «Ο διάδρομος ήταν κλειστός για 50 λεπτά μεταξύ 7.45 και 8:35 μ.μ.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έξι εισερχόμενες πτήσεις μετατράπηκαν σε άλλα αεροδρόμια».

Έρχεται λίγες μέρες αφότου η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα για τρόμο για βόμβα Jet2 που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από ένα τηλεφώνημα φάρσας από την Τουρκία, το οποίο ανάγκασε τα μαχητικά αεροσκάφη της RAF να αναχαιτίσουν ένα επιβατικό αεροπλάνο και να το αναγκάσουν να κάνει αναγκαστική προσγείωση, επίσης στο Στάνστεντ του Λονδίνου.

Απολιθωμένοι ταξιδιώτες περιέγραψαν σκηνές χάους και πανικού στην πτήση από το Νταλαμάν της Τουρκίας στο Μάντσεστερ μετά την εκτροπή του αεροσκάφους Α321 στο Στάνστεντ από δύο αεροσκάφη Quick Reaction Alert Typhoon την περασμένη εβδομάδα.

Ένοπλοι αστυνομικοί περικύκλωσαν το αεροπλάνο και έψαξαν το αεροσκάφος για βόμβα, κρατώντας έως και 220 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων νεαρών οικογενειών, εγκλωβισμένους μέσα - σύμφωνα με πληροφορίες χωρίς να τους δώσουν εξηγήσεις - για έως και δύο ώρες.

Οι ντετέκτιβ ανέφεραν ότι ένας άνδρας γύρω στα 30 του είχε συλληφθεί, προσθέτοντας ότι ο φόβος αντιμετωπίζεται ως φάρσα και ότι συνεργάζονται με τις τουρκικές αρχές.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: