«Βαpιά» καμπάνα Σάκη Αρναούτογλοu για τον καιρό: «Θα περάσουμε μια παρατεταμένη περίοδο…»


Η κατάσταση στις καιρικές συνθήκες έχουν πια αλλάξει και αυτό επισημαίνει ο Σάκης Αρναούτογλου, αναφερόμενος στα φαινόμενα, που θα επικρατήσουν στην χώρα μας τις επόμενες μέρες και όχι μόνο.


Διαφ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος, μπορεί σήμερα (19/10) να ξυπνήσαμε με θερμοκρασίες υπό το μηδέν σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας και η εμμονή των νεφώσεων στην Κρήτη να συνεχίστηκε λόγω του ισχυρού βοριά, ωστόσο από αύριο (20/10) ξεκινά μια περίοδος με ηλιοφάνεια και πιο μαλακό καιρό, με τους ανέμους να φτάνουν τα 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία τους 24 βαθμούς.

Τι θα δούμε από το Σαββατοκύριακο κι έπειτα

Εκτός από την Παρασκευή (21/10), όπου θα δούμε μόνο λίγα φαινόμενα σε Θεσσαλία και Καστελόριζο και οι άνεμοι θα ανέβουν στα 8 μποφόρ, το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσουν οι πιο ήπιες συνθήκες, με τη θερμοκρασία έως τη Δευτέρα (24/10) να ανεβαίνει και στους 28 βαθμούς.

Όπως τονίζει, μάλιστα, ο Αρναούτογλου, έως και τις αρχές Νοεμβρίου θα περάσουμε μια σημαντική περίοδο ανομβρίας, χωρίς βροχοπτώσεις που ενδεχομένως χρειάζονται σε αγροτικές περιοχές, ωστόσο ο υδράργυρος θα επανέλθει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα με την ψυχρή εισβολή προς την 28η Οκτωβρίου, με τον Γιάννη Καλλιάνο πάντως να χτυπά «καμπανάκι».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: