«SOS» εκπέμπει η ΑΑΔΕ – Το μήνuμα για μεγάλη απάτη με email


Μήνυμα προς τους φορολογούμενους στέλνει η ΑΑΔΕ σχετικά με e-mail που αποστέλλουν επιτήδειοι και το οποίο κάνει λόγο για επιστροφή φόρου.


Διαφ.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Ξεκάθαρα τα Μερομήνια: «Λευκά» Χριστούγεννα ΚΑΙ στην Αθήνα! Έρχεται βαρύς χειμώνας στη χώρα

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Ξεκάθαρα τα Μερομήνια: «Λευκά» Χριστούγεννα ΚΑΙ στην Αθήνα! Έρχεται βαρύς χειμώνας στη χώρα

Η ΑΑΔΕ καλεί τους φορολογούμενους να μην ανοίγουν κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος, ούτε να πατήσουν κάποιο προτεινόμενο link. Τους καλεί επίσης να διαγράψουν αμέσως το μήνυμα καθώς περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Το e-mail που στέλνει η ΑΑΔΕ στους φορολογούμενους

«Αγαπητή Κυρία/Αγαπητέ Κύριε,

Παρακαλούμε για την άμεση προσοχή σας σε ηλεκτρονική αλληλογραφία που αποστέλλεται και αναγράφει ότι "η Εφορία υπολόγισε την φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου".

Πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας:

1. ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος
2. ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)
3. Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και τη συνεργασία σας».

«Έσκασε βόμβα» στην ΑΑΔΕ - Πρόστιμο έως 5.000 ευρώ αν έχετε τέτοιο εισόδημα

ααδε-προστιμο-16-10
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Με πρόστιμο έως 5.000 ευρώ κινδυνεύετε στην περίπτωση που έχετε «κρυφό» εισόδημα.

Δείτε επίσης: Επιστρέφει ο δακτύλιος: Οι περιοχές & το "τσουχτερό" πρόστιμο - Ποιοι αποκτούν «ελευθέρας» για είσοδο στο κέντρο της Αθήνας (Video)

Πρόστιμο έως 5.000 ευρώ αν έχετε «κρυφό» εισόδημα

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ βρίσκονται τα κρυφά εισοδήματα των φορολογουμένων . Αυτό αφορά συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων, φορολογικές δηλώσεις, στοιχεία που βρίσκονται στις πλατφόρμες Airbnb και Booking.com αλλά και μισθωτήρια συμβόλαια. Αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ αφορούν:

Συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έχει δώσει εντολή να διενεργηθούν έλεγχοι σε τουλάχιστον 120 υποθέσεις συμβολαιογράφων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα ακίνητα που άλλαξαν χέρια συνοδεύτηκαν και από το απαραίτητο πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση της ΑΑΔΕ, οι έλεγχοι διενεργούνται από το γραφείο για τη διαπίστωση της ορθής εφαρμογής του άρθρου 54Α του Ν. 4174/2013 (Α’ 170) (πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ) από συμβολαιογράφους ή/και από υποθηκοφύλακες/προϊσταμένους των κτηματολογικών γραφείων.

Οι προς έλεγχο υποθέσεις κατατάσσονται ανά υπηρεσία, κατόπιν εφαρμογής των κριτηρίων ανάλυσης κινδύνων, τα οποία δεν δημοσιοποιούνται.

Το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ είναι υποχρεωτικό για κάθε μεταβίβαση ακινήτου και πιστοποιεί ότι το ίδιο ακίνητο περιλαμβάνεται στη δήλωση ΕΝΦΙΑ, καθώς και ότι ο φορολογούμενος έχει καταβάλει ή νόμιμα απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ για το συγκεκριμένο ακίνητο και έχει καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις, έχει ρυθμίσει ή έχει νόμιμα απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ για τα υπόλοιπα ακίνητα, για τα οποία είναι υπόχρεος για τα πέντε προηγούμενα έτη.

Οι συμβολαιογράφοι που θα εντοπιστούν να παραβαίνουν τις υποχρεώσεις τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα που μπορεί να φθάσει έως και 1.000 ευρώ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: