Καιpός σήμερα 16/10: Σuνεχίζονται τα προβλήματα μετά τις καταστροφές – Οι περιοχές που μένουν σε συναγερμό για Αρναούτογλου, Καλλιάνο, Μαρουσάκη και Αρνιακό


Καιρός σήμερα: Ο καιρός άφησε χθες (15/10) σημαντικό αποτύπωμα σε αρκετά σημεία της χώρας, φέρνοντας μάλιστα καταστροφή και θρήνο στην Κρήτη, με τα προβλήματα να συνεχίζονται σε ορισμένες περιοχές και σήμερα (16/10).


Διαφ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 20 έως 22 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

«Προσοχή τις επόμενες ώρες» - Επανήλθε ανήσυχος ο Σάκης Αρναούτογλου για την κακοκαιρία

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

«Προσοχή τις επόμενες ώρες» - Επανήλθε ανήσυχος ο Σάκης Αρναούτογλου για την κακοκαιρία

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια όπου τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πού ζητά αυξημένη προσοχή ο Αρναούτογλου

Οι επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που σαρώνουν την Κρήτη, μετατοπίζονται και αναμένεται τις επόμενες ώρες να πλήξουν τα Δωδεκάνησα, προειδοποιεί ο έμπειρος προγνώστης Σάκης Αρναούτογλου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ώρες

«Mεγάλη προσοχή και στα Δωδεκάνησα το επόμενο 12ωρο!!! Όπως τονίζω και τις τελευταίες ημέρες μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ 3 μεγάλη προσοχή στις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να μετατοπίζονται σταδιακά από την Κρήτη ανατολικότερα και κυρίως και στα Δωδεκάνησα τις επόμενες ώρες (σήμερα Σάββατο) πρώτα στην Κάσο-Κάρπαθο και απο το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιωτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων!».

Το «καμπανάκι» Μαρουσάκη για 3 περιοχές

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για τον καιρό των επόμενων ωρών στο Σαββατοκύριακο, επισημαίνοντας τις περιοχές, που κινδυνεύουν με τα χειρότερα από την κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, «με το βαρομετρικό χαμηλό να συνεχίζει να εμφανίζει μεγάλη δυναμική και να κινείται πλέον προς τα νότια θαλάσσια τμήματα της επικράτειας, θα κυλήσει η σημερινή ημέρα».

«Αυτή η εξέλιξη θα προκαλέσει πολύ ισχυρές βροχές - καταιγίδες αρχικά στην Κρήτη με τα φαινόμενα βαθμιαία μέσα στην ημέρα να επεκτείνονται προς την Κάρπαθο και τη Ρόδο. Χρειάζεται προσοχή σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα μέχρι και αύριο πρωί προς μεσημέρι», αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης και συνεχίζει:

«Να τονίσουμε τέλος ότι η θέση αυτή του βαρομετρικού χαμηλού, δηλαδή προς το νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα προκαλέσει μεγάλη διαφορά πίεσης (έντονη βαροβαθμίδα) που με τη σειρά της θα ενισχύσει τους βοριάδες στο Αιγαίο αλλά και τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά οι οποίοι θα φτάσουν σε εντάσεις τα επίπεδα θυέλλης (8 μποφόρ, ίσως τοπικά και παραπάνω)».

Από πότε βλέπει βελτίωση ο Καλλιάνος

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στα δυτικά και βόρεια τμήματα της επικράτειας την Κυριακή, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά σε περιοχές της Εύβοιας και της βόρειας και ανατολικής Αττικής.

Ωστόσο, έντονα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν στην Κρήτη και τα νοτιοανατολικά τμήματα των Δωδεκανήσων, όπου και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις και ενδεχομένως τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από 7 έως 8 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 5 έως 6 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

«Χωρισμένη στα δύο η Ελλάδα» για τον Αρνιακό

Ο Τάσος Αρνιακός έριξε τη δική του «καμπάνα» για τον καιρό, με τον ίδιο να αναφέρει πως η χώρα... χωρίζεται στα δύο τις επόμενες ώρες, αν και σύντομα θα υπάρξει βελτίωση.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος αναφέρει, ότι στην Ελλάδα θα έχουμε βροχές στα ανατολικά και τα νότια, αλλά παράλληλα ηλιοφάνεια στα δυτικά και τα βόρεια, με την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κυρίως να επηρεάζονται από τα φαινόμενα.

Οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα φέρουν αυτές τις βροχές. Αργότερα, όμως, θα υπάρξει εξασθένηση παντού εκτός από την Κρήτη, όπου τα φαινόμενα έχουν φέρει δυστυχώς άσχημα αποτελέσματα, με τους ανέμους έως 8 μποφόρ και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 25 βαθμούς.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: