Καιpός σήμερα 11/9: Σuννεφιασμένη Κυριακή πριν από το… ασταμάτητο ασανσέρ του υδραργύρου για 10 μέρες – Προειδοποίηση από Αρναούτογλου και Καλλιάνο


Καιρός σήμερα: Τα δεδομένα για τον καιρό αλλάζουν από σήμερα (11/9), με την Κυριακή να είναι συννεφιασμένη, προτού ξεκινήσει ένα… ατελείωτο ασανσέρ του υδραργύρου στις επόμενες μέρες, ξεκινώντας από μια ψυχρή εισβολή.


Διαφ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή, στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή όμβρους και από το βράδυ, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη, με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα τους 31 με 34 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Έδωσε μάχη για τη ζωή της, βίωσε την εγκατάλειψη και στο τέλος παντρεύτηκε ξανά: Πιο εντυπωσιακή από ποτέ η Κάτια Νικολαΐδου - Δείτε πώς είναι σήμερα

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Έδωσε μάχη για τη ζωή της, βίωσε την εγκατάλειψη και στο τέλος παντρεύτηκε ξανά: Πιο εντυπωσιακή από ποτέ η Κάτια Νικολαΐδου - Δείτε πώς είναι σήμερα

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι, με ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από το βράδυ πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, έως 4 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης την νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Από το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, ενώ στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 2 με 3 μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη θερμοκρασία).

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

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη θερμοκρασία).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις βραδινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια έως 30 βαθμούς Κελσίου).

Ο καιρός του 10ημέρου από τον Αρναούτογλου

Σκαμπανεβάσματα θα παρουσιάσει ο καιρός το επόμενο 10ήμερο στη χώρα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος σε νέα του ανάρτηση, θα σημειωθεί πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη (14/9), ενώ θα ακολουθήσει ένα κύμα σχετικά έντονης ζέστης έως περίπου και το Σάββατο (17/9).

Στο χθεσινό δελτίο καιρού της ΕΡΤ, ο μετεωρολόγος είχε αναφερθεί στον καιρό των επόμενων 10 ημερών, κάνοντας λόγο για ένα «θερμοκρασιακό ασανσέρ», καθώς ο υδράργυρος μία θα ανεβαίνει και μία θα πέφτει.

«MΕΣΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! (κάντε κλικ πάνω στο μετεωγραμμα για λεπτομέρειες)

Γεια σας φίλες και φίλοι!

Όπως τόνισα και στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3, εντυπωσιακά δείχνουν τα θερμοκρασιακά σκαμπανευάσματα το επόμενο 10ήμερο στη χώρα: Σε γενικές γραμμές:

- Πρόσκαιρη η πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη 14/9

- Κύμα σχετικά έντονης ζέστης έως περίπου και το Σάββατο 17/9

- Σταδιακή αισθητότατη κατά πάσα πιθανότητα πτώση της θερμοκρασίας σε φθινοπωρινά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας από τη Δευτέρα 19/9 και κυρίως από την Τρίτη 20/9

Λεπτομέρειες θα υπάρξουν φυσικά και μέσα από τη σελίδα μου εδώ αλλά και φυσικά και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3, η μετάδοση των οποίων θα "παίζει" μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου εξαιτίας της μετάδοσης των αγώνων. (Αντί για τις 16:30 κάποιες μέρες μετά το τέλος των αγώνων)

Για να μη χάνετε τον... καιρό σας

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου».

Πού θα βρέξει σύμφωνα με τον Καλλιάνο

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Κυριακή, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Στις πιο δυτικές περιοχές, δηλαδή τα Επτάνησα και τα δυτικότερα ηπειρωτικά τμήματα, αλλά και στην κεντρική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες θα εναλλάσσονται με ανοίγματα στον ουρανό.

Ωστόσο, στα ορεινά τμήματα της κεντροβόρειας ηπειρωτικής χώρας θα σημειωθούν τοπικές μπόρες, ενώ στην Θράκη ενδεχομένως οι τοπικές βροχές να επηρεάσουν τα πεδινά και τα παραθαλάσσια τμήματα της περιοχής.

Στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και στο Αιγαίο αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες έως 5-6 μποφόρ στον Σαρωνικό, ενώ στο νότιο Ευβοϊκό νοτιάδες έως 4 μποφόρ τοπικά.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα που θα εναλλάσσονται με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: