«Σέβεται το όχι, δεν χρειαζόταν να πιέσει θαυμάστριες»: Στη δημοσιότητα τα πρώτα λόγια της Ελπίδας Νίνου στο Δικαστήριο
Η Ελπίδα Νίνου περίεγραψε τον σύζυγο της, Πέτρο Φιλιππίδη, στην κατάθεση της, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η οποία συνεχίζεται για τρίτη συνεδρίαση, ως έναν άνθρωπο γλυκό και τρυφερό ο οποίος σέβεται το «όχι».
Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη απάντησε σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του συζύγου της σχετικά με την προσωπικότητά του, τη μεταξύ τους σχέση αλλά και τις γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει.
Ο δικηγόρος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος υπέβαλε σειρά ερωτήσεων στην Ελπίδα Νίνου σχετικά με την συμπεριφορά του συζύγου της:
Μιχ. Δημητρακόπουλος: Στη διαφωνία ή στην άρνηση ποια ήταν η συμπεριφορά του;
Μάρτυρας: Πάντα άκουγε την άποψη μου ακόμα και του παιδιού μας που ήταν μικρό. Δε με πίεσε ποτέ να κάνω κάτι που δεν ήθελα. Όταν έλεγα όχι, ήταν όχι. Σεβόμασταν ο ένας την προσωπικότητα του άλλου.
Μιχ. Δημητρακόπουλος: Στις γενετήσιες σχέσεις;
Μάρτυρας: Ο Πέτρος σεβόταν το όχι. Είναι ένας γλυκός, τρυφερός άνθρωπος. Σεβόταν το όχι το δικό μου στις προσωπικές στιγμές.
Μιχ. Δημητρακόπουλος: Μέχρι την ημέρα των καταγγελιών είχε έρθει ποτέ κάποιο μήνυμα ότι είναι κακοποιητικός;
Μάρτυρας: Ποτέ δεν έγινε αυτό. Έχει συνεργαστεί με παρά πολλές γυναίκες. Έχει συνεργαστεί με 300-400 γυναίκες. Είχε πολύ καλές συνεργασίες με νέες καταξιωμένες γυναίκες, τις έκανε πρωταγωνίστριες και ποτέ καμία δεν ανέφερε βιασμού.
Μιχ. Δημητρακόπουλος: Ότι έχει καταπιεστική συμπεριφορά στο θέμα αυτό;
Μαρτυρας: Όχι ποτέ. Αν συνέβαινε θα είχε μαθευτεί και θα είχε γίνει θέμα αν κάποια γυναίκα παρενοχλούνταν.
Μιχ. Δημητρακόπουλος: Υπήρχαν άλλες φήμες;
Μάρτυρας: Είναι απαιτητικός στη δουλειά, είναι τελειομανής. Ζητούσε το καλύτερο. Μπορεί με τη συμπεριφορά του να αδίκησε κάποιους ανθρώπους. Να φώναξε, να χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, να έφυγε από μια πρόβα. Έβγαζε και υπερβολικό εγωισμό. Μπορεί να πίστευε ότι είναι ο μέντορας, ο καλύτερος. Δεν πέταγε τασάκια, τίποτα δεν έκανε. Στον εαυτό του ξεσπούσε πρώτα.
Η Ελπίδα Νίνα επισήμανε μάλιστα ότι σε περιπτώσεις όπως αυτή του συζύγου της, που είναι προβεβλημένοι, οι άνθρωποι προσφέρονται, δεν έχουν ανάγκη να πιέσουν, υπάρχουν θαυμάστριες, προκαλώντας αντιδράσεις από παρευρισκόμενους στη δικαστική αίθουσα.
Τι είπε για Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου
Η κ. Νίνου ρωτήθηκε επίσης σχετικά με τις καταγγελίες που υπέβαλαν η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στο Σ.Ε.Η. σε βάρος του συζύγου της, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, οι οποίες έχουν υποπέσει σε παραγραφή.
Και στις δύο περιπτώσεις η κ. Νίνου τόνισε ότι οι σχέσεις τους ήταν πολύ καλές.
Για την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι συνεργαζόταν με το σύζυγο της το 2001, προσθέτοντας: «Όλα τα χρόνια είχαμε συναντήσεις. Ερχόταν να δει παραστάσεις. Μάλιστα, ο Πέτρος έπαιξε και με το σύζυγο της. Οι σχέσεις μας ήταν καλές, βγάζαμε φωτογραφίες. Μιλούσε με τον Πέτρο. Έχει βρεθεί σε τραπέζι με τον γιο μου. Ποτέ δεν έδειξε ότι έχει πρόβλημα με τον Πέτρο. Ο σύζυγός της είχε στείλει χαιρετίσματα από την Άννα Μαρία. Θεωρώ πολύ υποκριτικό αυτό που γίνεται. Πόση υποκρισία για μια δουλειά; Ο χώρος του θεάτρου είναι σαν γειτονιά. Όλοι στον ίδιο χώρο απλώνουμε. Δεν είναι δυνατόν να μην είχε ενημερώσει τον σύζυγο της για κάτι τέτοιο».
Στο ίδιο μήκος κύματος αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου, επισημαίνοντας «Την γνωρίζω πολύ καλά. Έχω συνεργαστεί μαζί της κι εγώ κι ο Πέτρος. Δεν είχε κάνει ποτέ κανένα παράπονο. Μου είχε πει να δώσω χαιρετίσματα. Μου είπε πόσο τον θαυμάζει και τον αγαπάει. Το 2011 σε συνέντευξη τον έλεγε “μέντορα και δάσκαλο”. Εγώ πιστεύω ότι είναι οργανωμένο».
Η Ελπίδα Νίνου μάλιστα διευκρίνισε ότι απαντώντας σε ερωτήσεις του Μιχάλη Δημητρακόπουλου ότι οι καταγγελίες σε βάρος του συζύγου της είναι 12, διαψεύδοντας δηλώσεις ηθοποιών που λένε ότι υπάρχουν 106 καταγγελίες.
Την ίδια στιγμή, η κ. Νίνου χαρακτήρισε «μεσαίωνα» τη φράση του Πασχάλη Τσαρούχα ότι οποίος θέλει να μιλήσει υπέρ Φιλιππίδη «θα τον κρεμάσουν στα μανταλάκια», προσθέτοντας πως υπήρχε εκφοβισμός να μην παίρνουν στις δουλειές ανθρώπους που στηρίζουν τους κατηγορουμένους.
Πηγή