Οpγή στην Πάτρα για τον θάνατο τοu 49χρονου: Ξεσπά ο αδερφός του – «Πέθανε στα χέρια μου μέσα σε τρία λεπτά» (video)


Κατεπείγουσα έρευνα ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για το περιστατικό του θανάτου του 49χρονου ζαχαροπλάστη Θ. Ν, που το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου έφτασε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, ζητώντας πρώτες βοήθειες, καθώς είχε δυνατούς πόνους στο στήθος και δύσπνοια, ωστόσο πήρε την απάντηση από νοσηλεύτρια πως δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή λίγα μέτρα έξω από το νοσοκομείο.


Διαφ.

O κ. Πλεύρης προχώρησε σε ανάρτηση στα social media, λέγοντας ότι θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν, για το περιστατικό θανάτου του 49 χρόνου, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι θα παρέχεται η δέουσα φροντίδα σε όποιον το ζητάει, είτε εφημερεύει το νοσοκομείο είτε όχι.

«Πολύ φοβάμαι ότι θα χάσουμε το...»: Ανατριχιάζει η προφητεία του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

«Πολύ φοβάμαι ότι θα χάσουμε το...»: Ανατριχιάζει η προφητεία του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου!

Δείτε επίσης: Πλεύρης για θάνατο 49χρονου στην Πάτρα: «Αδιανόητο, η νοσηλεύτρια τον έδιωξε χωρίς να τον δει γιατρός!»

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ζητώντας να είναι έτοιμο το πόρισμα της προκαταρκτικής εντός της ημέρας, ενώ παράλληλα συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου αναμένεται να παραβρεθούν και όσοι εφημέρευαν το συγκεκριμένο βράδυ στο νοσοκομείο.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα είχε ζητήσει και η οικογένεια του 49χρονου. «Πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε έναν συνάνθρωπό μας…» αναφέρουν μέλη της οικογένειας του εκλιπώντος, οι οποίοι κατηγορούν τους υπευθύνους του νοσοκομείου για «έλλειψη ανθρωπιάς».

«Πέθανε στα χέρια μου μέσα σε τρία λεπτά»

Ο αδερφός του αδικοχαμένου ζαχαροπλάστη που κλήθηκε από τον 49χρονο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, περιέγραψε συγκλονισμένος στο Star, ότι ο αδερφός του πέθανε μέσα σε τρία λεπτά, στα χέρια του.

«Όταν μιλήσαμε ήταν πολύ φοβισμένος γιατί πονούσε πολύ. Με πήρε μετά από λίγο και μου είπε ότι τον έδιωξαν από τον νοσοκομείο και ότι πρέπει να πάει στο Ρίο γιατί τον έδιωξαν και δεν αισθανόταν καθόλου καλά».

«Όταν τον συνάντησα έξω από το νοσοκομείο ήταν πολύ άσχημα. Μέσα σε τρία λεπτά πέθανε στα χέρια μου, έπαθε ανακοπή. Φτάσαμε στο Ρίο, αλλά ήταν πολύ αργά. Αν είχα αργήσει τρία λεπτά θα τον έβρισκα νεκρό στον δρόμο. Δύο νοσηλεύτριες τον είδαν. Τους είπε ότι πονάει, όμως τον έδιωξαν για το Ρίο», κατέληξε.

«Χάθηκε άνθρωπος που θα μπορούσε να ζει»

Παράλληλα με την ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες στο νοσοκομείο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος έκανε τη δική του τοποθέτηση αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «χάθηκε άνθρωπος που θα μπορούσε να ζει. Να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου:

«Τα Νοσοκομεία εφημερεύουν, δεν εφημερεύουν οφείλουν να εξετάζουν τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται. Δεν είναι τράπεζες. Εξετάζουν ακόμη και σε ημέρα μη εφημερίας όχι μόνο με βάσει τη κείμενη νομοθεσία, αλλά και από νοσηλευτική δεοντολογία. Εξάλλου ελάχιστα περιστατικά προσέρχονται σε μη εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Γι αυτό και το Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη παρ ότι δεν εφημέρευε είχε καλύψει τα επείγοντα με Νοσηλεύτρια.

12.15 τα μεσάνυχτα έφτασε άνδρας οδηγώντας το αυτοκίνητό του στη πύλη του Νοσοκομείου. Είπε στους θυρωρούς ότι πονάει. Ορθά οι θυρωροί τον οδήγησαν στα Επείγοντα.

Η Νοσηλεύτρια βάρδιας από μαρτυρίες συναδέλφων ρώτησε τον ασθενή για τη κατάσταση του. Ο ασθενής της είπε ότι πονάει στη πλάτη του και ότι πάσχει συχνά από ψύξεις λόγω δουλειάς. Το πρωί της είπε πονούσε και πήγε σε ιδιώτη γιατρό ο οποίος διέγνωσε ψύξη και του χορήγησε φαρμακα. Παρα ταυτα συνέχιζε να πονάει. Γι αυτό και ήρθε μεσάνυχτα στο νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ. Η νοσηλεύτρια τον παρέπεμψε στο εφημερεύον νοσοκομείο του ΡΙΟΥ

Δεν προκύπτει από πουθενά ότι κάλεσε γιατρός να τον εξετάσει. Ο ασθενής κατέρρευσε λίγο μετά εξω από το νοσοκομείο. Ο ασθενής έπρεπε να εξετασθεί από γιατρό και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Μπορεί να είχε σωθεί. Επίσης θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη της υγείας εαν είχε γίνει σωστή διάγνωση από τον ιδιώτη γιατρό το πρωί πολλές ώρες πριν. Έαν πράγματι είχε επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό όπως είπε στη Νοσηλεύτρια

Γι αυτό παράλληλα με τη σωστή ΕΔΕ που διέταξε ο Υπουργός Υγείας να διεξαχθεί επειγουσα εισαγγελική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες στο νοσοκομείο και τον ιδιώτη γιατρό εφ όσον εξέτασε τον ασθενή το πρωί. Χάθηκε άνθρωπος που θα μπορούσε να ζει. Να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: