Το Επιχειρηματικό Σκυλάκι Προσπαθεί Να Πληρώσει Για Το Φαγητό Του Με Φύλλα Από Ένα Δέντρο Που Συλλέγει Κάθε Μέρα
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα σκυλιά μαθαίνουν επίσης από αυτά που βλέπουν σε καθημερινή βάση, ειδικά αν βρίσκονται στους δρόμους, όπου πρέπει να καταφέρνουν να επιβιώνουν κάθε μέρα όπως θα έκανε ένας άνθρωπος στη φτώχεια.
Ένα ταϊλανδό κουτάβι έγινε viral όταν έφτασε σε ένα κατάστημα με ένα φύλλο στο ρύγχος του για να το ανταλλάξουν με φαγητό. Προφανώς ο σκύλος πλήρωνε για το φαγητό του όπως θα έκανε κάθε σεβαστός πολίτης.
Η ευφυΐα του κουταβιού άγγιξε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και σε αντάλλαγμα του έδωσε ένα κεφτεδάκι, το οποίο μοιράστηκε με ένα άλλο σκυλί που ήταν εκεί. Ο ιδιοκτήτης των χώρων πιστεύει ότι το κουτάβι παρατήρησε τους μηχανισμούς της οικονομικής ανταλλαγής μεταξύ αυτού και των πελατών του και έμαθε ότι έπρεπε να δώσει κάτι ως αντάλλαγμα για να προμηθευτεί φαγητό.
Η πληρωμή του σκύλου δόθηκε στην επαρχία Ayutthaya, στην Ταϊλάνδη και ο σκύλος ονομάζεται Kla. Στο βίντεο (που μπορείτε να δείτε εδώ ) μπορείτε να δείτε πώς ο Κλα μεταφέρει ένα φύλλο φθινοπώρου στο ρύγχος του με το οποίο σκοπεύει να πληρώσει για τη μερίδα του φαγητού του, πώς προσεγγίζει το κατάστημα με ένα ασφαλές βήμα και κάνει την αγορά του.
Ο Kanpicha Leksawan, ιδιοκτήτης του εστιατορίου, σχολιάζει ότι ο Kla έχει γίνει τακτικός πελάτης του εστιατορίου του:
Βλέπουμε πάντα τον Κλα να έρχεται στο κατάστημα με ένα φύλλο στο στόμα όταν πεινάει. Απλώς παραδίδει το φύλλο και φεύγει με το φαγητό που του δίνουμε. Ίσως κατάλαβε ότι έπρεπε να μου δώσει κάτι πριν να πάρει ένα κεφτεδάκι. Αλλά δεν συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να είναι χρήματα και όχι φύλλα.
Τώρα οι ντόπιοι του δίνουν πραγματικά χρήματα, ώστε ο Κλα να μπορεί να κάνει μια πραγματική συναλλαγή, όπου παίρνει το αγαπημένο του φαγητό, κεφτεδάκια και chorizo. Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι η πραγματική ανταλλακτική αξία ενός σκύλου έγκειται στη γοητεία και την ευφυΐα του.
Ο Kla δεν είναι η πρώτη περίπτωση σκυλιών που μαθαίνουν να πληρώνουν για το φαγητό τους και μας θυμίζει τον Νέγρο, τον Κολομβιανό σκύλο που πληρώνει για το φαγητό τους στο Τεχνικό Ινστιτούτο Monterrey στο Casanare.
Πηγή