Κοpωνοϊός: Γι' αuτόν τον λόγο δε θα ανακοινωθούν τα κρούσματα σήμερα (11/7) – Διευκρινίσεις από τον ΕΟΔΥ


Δεν θα ανακοινωθούν σήμερα (11/7) τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού, ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων ασθενών, καθώς αύριο, Τρίτη, θα δημοσιευτεί η πρώτη εβδομαδιαία έκθεση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.


Διαφ.

Διαφ.

Με δεδομένο ότι την Κυριακή 10 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η εβδομάδα ISO 27 του έτους, αύριο θα δημοσιευτεί η πρώτη εβδομαδιαία έκθεση έτσι ώστε τα δεδομένα της εβδομάδας να είναι πλήρη.

Συναγερμός σ' όλα τα Jumbo της χώρας! Έρχεται λουκέτο;

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Συναγερμός σ' όλα τα Jumbo της χώρας! Έρχεται λουκέτο;

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Ποιοι πρέπει να κάνουν 4η δόση εμβολίου & πόσους μήνες μετά την προηγούμενη - Σύσταση από ECDC και EMA

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κορωνοϊος καλπάζει αφού καθημερινά ανακοινώνονται δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα. Επίσης μαθεύτηκε σήμερα πως την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει τριήμερη απεργία στα διαγνωστικά κέντρα της χώρας, λόγω της δυσβάσταχτης κατάστασης που βιώνει το υγειονομικό προσωπικό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την εβδομαδιαία ανακοίνωση κρουσμάτων:

εοδυ-κορωνοιοσ-κρουσματα-11-7
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο ΕΟΔΥ πριν από μερικές ημέρες, παρέθετε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση και όχι με τις καθημερινές ανακοινώσεις των κρουσμάτων, που γινόταν μέχρι τώρα.

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

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι στο τρέχον στάδιο της πανδημίας θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση “σε δείκτες που αφορούν στις νοσηλείες σε απλές κλίνες, αλλά και κλίνες ΜΕΘ, διασωληνώσεις, θανάτους καθώς και ποιοτικά στοιχεία που αφορούν τα ποσοστά των παραλλαγών που κυκλοφορούν στην κοινότητα μέσω του δικτύου γονιδιωματικής επιτήρησης”. Υπογραμμίζει, δε, ότι παρόμοια τακτική ακολουθείται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

“Είμαστε σε μεταβατική κατάσταση όπου ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων έχει μεγαλύτερη σημασία σε σχέση με τα κρούσματα που και λόγω της μεροληψίας της δειγματοληψίας δεν παρέχουν μια αξιόπιστη και συγκρίσιμη εικόνα μεταξύ διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών εντός της χώρας αλλά και μεταξύ διαφορετικών χωρών”, τονίζεται στην ανακοίνωση.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: