Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (3/7)


Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Κυριακή 3/7! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή του Open “Τώρα ό,τι συμβαίνει”. Την ίδια στιγμή, η Αττική έζησε μια νύχτα θρίλερ με πυροβολισμούς και νεκρούς στο κέντρο της.


Διαφ.

7χρονη ανέβασε πυρετό αλλά οι γιατροί την έστειλαν σπίτι - Λίγο αργότερα αποδείχθηκε μοιραίο λάθος

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

7χρονη ανέβασε πυρετό αλλά οι γιατροί την έστειλαν σπίτι - Λίγο αργότερα αποδείχθηκε μοιραίο λάθος

Καιρός σήμερα 3/7: Ζέστη, ισχυροί άνεμοι και μεγάλος κίνδυνος για φωτιές στη μισή Ελλάδα - Κρούουν τον κώδωνα Αρναούτογλου και Καλλιάνος

Καιρός σήμερα: Η πιο δύσκολη μέρα της καλοκαιρινής περιόδου είναι ίσως η σημερινή (3/7), με άπαντες να προειδοποιούν για καιρικές συνθήκες, που μπορεί να είναι αρκετά ευνοϊκές για την πρόκληση πυρκαγιών στη μισή Ελλάδα.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, καθώς και στα νησιά του Ιονίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές και βραδινές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibWFpbl9iYW5uZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJFTkdBR0VZQV9XSURHRVRfMTYzMDEwIj48L2Rpdj4NCjxzY3JpcHQgZGF0YS1jZmFzeW5jPSJmYWxzZSI+DQooZnVuY3Rpb24oRSxuLEcsQSxnLFksYSl7RVsnRW5nYWdleWFPYmplY3QnXT1nO0VbZ109RVtnXXx8ZnVuY3Rpb24oKXsgKEVbZ10ucT1FW2ddLnF8fFtdKS5wdXNoKGFyZ3VtZW50cyl9LEVbZ10ubD0xKm5ldyBEYXRlKCk7WT1uLmNyZWF0ZUVsZW1lbnQoRyksIGE9bi5nZXRFbGVtZW50c0J5VGFnTmFtZShHKVswXTtZLmFzeW5jPTE7WS5zcmM9QTthLnBhcmVudE5vZGUuaW5zZXJ0QmVmb3JlKFksYSl9KSh3aW5kb3csZG9jdW1lbnQsJ3NjcmlwdCcsJy8vd2lkZ2V0LmVuZ2FnZXlhLmNvbS9lbmdhZ2V5YV9sb2FkZXIuanMnLCdfX2VuZ1dpZGdldCcpOw0KX19lbmdXaWRnZXQoJ2NyZWF0ZVdpZGdldCcsDQp7d3dlaTonRU5HQUdFWUFfV0lER0VUXzE2MzAxMCcscHViaWQ6MTgwMTYxLHdlYmlkOjE2NTIzOSx3aWQ6MTYzMDEwfSk7DQo8L3NjcmlwdD4JCQk8L2Rpdj4=

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ κατά διαστήματα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και στα βορειότερα τμήματα του Ιονίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί από το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 με 38 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη Θεσσαλία και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στις δυτικές Κυκλάδες και στη δυτική Κρήτη πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Έντονη αστάθεια βλέπει το Σαββατοκύριακο ο Αρναούτογλου

Έντονη αστάθεια αναμένεται (και) το επόμενο 48ωρο στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ αυτό το σκηνικού του καιρού θα διατηρηθεί για αρκετές ημέρες ακόμη.

Το επόμενο 24ωρο, αλλά και γενικότερα το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα παρουσιάσει αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Σε περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου, ίσως και της Θεσσαλίας αναμένονται μπόρες και καταιγίδες τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Ειδικότερα, το Σάββατο (2/7), η μέρα θα ξεκινήσει παντού με ηλιοφάνεια. Όμως, μετά το μεσημέρι, στα ορεινά - ημιορεινά της Πελοποννήσου, στα ορεινά - ημιορεινά της Στερεάς, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο αλλά και στη Μακεδονία θα σημειωθούν κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Μάλιστα τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα.

Στην Αττική, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, μετά το μεσημέρι ωστόσο θα συννεφιάσει τοπικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, τις πρωινές ώρες αναμένεται ηλιοφάνεια. Μετά το μεσημέρι, στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της περιφέρειας αναμένονται τα περισσότερα φαινόμενα με κάποιες μπόρες και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι και τα μέσα προς τέλη της επόμενης βδομάδας τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι δυνατοί βοριάδες και η περισσότερη δροσιά στην περιοχή του Αιγαίου και γύρω από αυτό, αλλά και η έντονη ζέστη κυρίως στη δυτική και ηπειρωτική χώρα.

Το επόμενο Σάββατο (9/7), σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θα είναι δροσερό, καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα κατέβουν αρκετά νότια κι έτσι θα μετατρέψουν το καιρικό σκηνικό σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και κυρίως της βόρειας Ελλάδας σε ανοιξιάτικο.

«Οι θερμοκρασίες θα θυμίζουν τέλος Μαΐου», τόνισε χαρακτηριστικά. Η αστάθεια, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, θα κρατήσει μέχρι τις 12 - 13 Ιουλίου και από 14 - 15 του μήνα φαίνεται ότι θα σταθεροποιηθεί ο καιρός στη χώρα μας.

Μέχρι πότε ισχύει ο συναγερμός σύμφωνα με τον Καλλιάνο

Αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με μόνη εξαίρεση τις ορεινές περιοχές της δυτικής Ηπείρου και Μακεδονίας, αλλά και την δυτική πλευρά της Κρήτης όπου αναμένονται τοπικές νεφώσεις, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 34 έως και 39 βαθμών Κελσίου.

Στην περιοχή της Αττικής αναμένεται ηλιοφάνεια, η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς και άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς, άνεμοι νότιοι έως και 4 μποφόρ.

Σημειώνεται πως η αυριανή μέρα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την πρόκληση πυρκαγιών.

Η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ για την επικινδυνότητα πυρκαγιών

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

χαρτησ-κινδυνοσ-πυρκαγιασ-2-7

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Προσοχή

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: