Ανοιχτές απειλές από την Τουρκία: «Αποστρατιωτικοποίηση ή αμφισβήτηση νησιών «και όπου πάει» – Νέο παραλήρημα Οκτάι (Video) – Κόσμος


Ανεβαίνουν διαρκώς οι τόνοι από την πλευρά της Τουρκίας με την μία εμπρηστική δήλωση να διαδέχεται την άλλη. Την σκυτάλη πήρε μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος απειλεί ευθέως την Ελλάδα ότι η χώρα του θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της στα νησιά του Αιγαίου αν δεν τα αποστρατικοποιήσει.


Διαφ.

Ο Οκτάι μίλησε σήμερα στην εφημερίδα Μιλιέτ και μεταξύ άλλων αναφέρει σχετικά με την Ελλάδα: «Η Τουρκία κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια, από την Συνθήκη της Λωζάνης, τα νησιά πρέπει αποστρατικοποιηθούν. Η Ελλάδα ή θα κάνει αυτό που πρέπει ή υπάρχει και η ιστορία στις αρχές του 20 αιώνα. Υπάρχει και η πρόσφατη ιστορία της Κύπρου. Η Ελλάδα ή θα αποστρατικοποιήσει τα νησιά ή η Τουρκία θα αρχίσει να αμφισβητεί την κυριαρχία τους. Θα τα αμφισβητήσουμε και όπου φτάσει αυτό».

Χαμός με την είδηση θανάτου του Πέτρου Φιλιππίδη!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Χαμός με την είδηση θανάτου του Πέτρου Φιλιππίδη!

Επίσης σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ως παράδειγμα ακόμα και το Καστελόριζο δηλώνοντας: «Υπάρχουν νησιά, που βρίσκονται κάτω από την μύτη μας και στρατικοποιούνται. Αυτά είναι απειλεί για εμάς , δεν μπορούμε να τα και δεν μπορεί η Τουρκία να μην απαντήσει σε αυτήν πράξη της Ελλάδος».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: