«Φωτιά» στα σενάρια βάζει ξαφνικά το Ισραήλ: Κάλεσε τους πολίτες του να φύγουν άμεσα από την Κωνσταντινούπολη – «Υπάρχει κίνδυνος στην Τουρκία» – Κόσμος


Οι Ισραηλινοί που επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη θα πρέπει να φύγουν «το συντομότερο δυνατό», δήλωσε τη Δευτέρα (13/6) ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ, λόγω ιρανικών απειλών.


Διαφ.

Η συγκεκριμένη προειδοποίηση συνιστά αναβάθμιση εκείνης που το Ισραήλ εξέδωσε στις 30 Μαΐου για αποφυγή ταξιδίων στην Κωνσταντινούπολη, με το ισραηλινό υπουργείο να επικαλείται σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών του κράτους από Ιρανούς που μπορεί να απειλήσουν τη ζωή τους στην τουρκική μεγαλούπολη.

Survivor spoiler 13/06: Επιστρέφει άρον άρον στην Ελλάδα ο Σπύρος Μαρτίκας - Τέλος το Survivor 5

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 13/06: Επιστρέφει άρον άρον στην Ελλάδα ο Σπύρος Μαρτίκας - Τέλος το Survivor 5

Υπενθυμίζεται πως είχαν προηγηθεί πληροφορίες ότι οι ισραηλινές και οι τουρκικές αρχές απέτρεψαν προσπάθειες απαγωγής Ισραηλινών αξιωματούχων και πολιτών για τις οποίες υπεύθυνο ήταν το Ιράν.

Μας... κουνάει το δάχτυλο ξανά ο Τσαβούσογλου: «Οι Έλληνες κλαίγονται στη Διεθνή Κοινότητα - Δεν είμαστε υπέρ της έντασης»

Στους προκλητικούς ρυθμούς που κινείται η Τουρκία το τελευταίο διάστημα παρέμεινε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι «δημαγωγεί και κλαίγεται στη Διεθνή Κοινότητα».

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Είμαστε υπέρ της συνεργασίας, όχι της έντασης», είπε αρχικά κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα και συνέχισε: «Η Ελλάδα δημαγωγεί, κλαίγεται στη Διεθνή Δοινότητα και λέει “η Τουρκία θα μας επιτεθεί”».

Δείτε επίσης: Οι προθέσεις του Ερντογάν: Τι πραγματικά επιδιώκει ο Σουλτάνος με τις πολεμικές ιαχές - Τι «βλέπει» η Αθήνα πίσω από το κρεσέντο προκλητικότητας

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

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αναφέρθηκε εκ νέου στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «Δεν περιμέναμε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να μας επαινέσει στο αμερικανικό Κογκρέσο. Ωστόσο, υπάρχει αλληλεγγύη με τα δυο κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ όσον αφορά στην ασφάλεια».

Νωρίτερα, στη συνάντηση με τον Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, τον τουρκοκύπριο ομόλογό του, σχολίασε πως «είναι αδύνατον η Άγκυρα να παραμελήσει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και τον λαό της. Χρειάζεται λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ δύο ίσων κυρίαρχων κρατών», πρόσθεσε.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: