Φτιάχνουμε μούρλια μεζέ: Τηγανιά κοτόπουλου με σάλτσα δυόσμου του ονείρου – Συνταγές


Η συνταγή για την πιο νόστιμη τηγανιά κοτόπουλο με δυόσμο, που έχετε δοκιμάσει. Θα μυρίσει η κουζίνα όμορφες μυρωδιές που θα σας τρέχουν τα σάλια. Αδιαμφισβήτητα, αυτό το πιάτο θα συνοδέψει τέλεια τη μπύρα ή το λευκό κρασί σας. Παράλληλα, δείτε τι πρέπει να προσέχετε στο κοτόπουλο.


Διαφ.

Υλικά

  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε μέτριες μπουκιές
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ο καλύτερος μεζές που φάγατε ποτέ: Τηγανιά κοτόπουλου με σάλτσα δυόσμου του ονείρου

Survivor spoiler 09/06: «Κόκκαλο» όλοι στο Survivor 5! Τελειώνει από το ριάλιτι και η Ασημίνα Χατζηανδρέου;

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 09/06: «Κόκκαλο» όλοι στο Survivor 5! Τελειώνει από το ριάλιτι και η Ασημίνα Χατζηανδρέου;

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200° C.
  • Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, ρίχνουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου.
  • Τις σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς από όλες τις μεριές.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ρίχνουμε 150 ml νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά.
  • Πιπεριές (τις ετοιμάζουμε όσο σιγομαγειρεύεται το κοτόπουλο)
  • Αραδιάζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στη σχάρα, την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου και τις ψήνουμε για 20 λεπτά στο γκριλ, γυρίζοντάς τες τακτικά, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει και να σκάσει σε διάφορα σημεία.
  • Τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, το σκεπάζουμε αμέσως, σφιχτά, με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
  • Έτσι, οι εγκλωβισμένοι υδρατμοί αποκολλούν τη φλούδα από τη σάρκα και οι πιπεριές θα ξεφλουδιστούν πολύ εύκολα.
  • Τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σποράκια, τις κόβουμε σε μακριές και λεπτές λωρίδες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε στο μούλτι τα φύλλα δυόσμου, 50 ml νερό και τη μουστάρδα, και τα δουλεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να φτιάξουμε μια σχετικά ρευστή σάλτσα, την οποία αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά.
  • Σερβίρουμε τη τηγανιά κοτόπουλο ζεστή, και συνοδεύουμε με πιλάφι ή μια ελαφριά καλοκαιρινή πατατοσαλάτα, αρωματισμένη με λίγη μουστάρδα και φρέσκο δυόσμο.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: