Μέχρι και ο πιο ανίδεος των μαγείρων ή ο πιο τεμπέλης των εργένηδων ξέρει πώς να φτιάχνει μακαρόνια. Ή μήπως όχι; Όπως φαίνεται όλοι εδώ και χρόνια τα σουρώνουμε με λάθος τρόπο.
Πες αλήθεια. Αποκλείεται να μην σού έχει τύχει να κάψεις τα δάχτυλά σου με το καυτό νερό, ενώ προσπαθείς να σουρώσεις τα ζυμαρικά σου ή να μην σε έχει πιάσει πανικός που δεν βρίσκεις μια καθαρή “γωνιά” στο νεροχύτη σου για να ακουμπήσεις το σουρωτήρι.
Ε λοιπόν όλα αυτά τα προβλήματα λύνονται εάν ακολουθήσουμε τον τρόπο που υπέδειξε ένας πανέξυπνος χρήστης του Twitter. Πιο συγκεκριμένα, αντί να τοποθετήσει το σουρωτήρι στο νεροχύτη, το βάζει μέσα στην κατσαρόλα και ύστερα σουρώνει το νερό. Έτσι δεν κινδυνεύει από πιθανά εγκαύματα, ενώ τα μακαρόνια μένουν μέσα στην κατσαρόλα για να υποδεχτούν τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
Όπως μπορείς να φανταστείς το tweet έγινε viral συγκεντρώνοντας πάνω από 34.000 retweets με δεκάδες χρήστες να δηλώνουν πως πρόκειται να αλλάξουν τον τρόπο που μαγειρεύουν τις μακαρονάδες τους.
Good morning to everyone. Just saw this on Facebook and spazzed. pic.twitter.com/YB8qJ2a1g5
PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibWFpbl9iYW5uZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJFTkdBR0VZQV9XSURHRVRfMTYzMDEwIj48L2Rpdj4NCjxzY3JpcHQgZGF0YS1jZmFzeW5jPSJmYWxzZSI+DQooZnVuY3Rpb24oRSxuLEcsQSxnLFksYSl7RVsnRW5nYWdleWFPYmplY3QnXT1nO0VbZ109RVtnXXx8ZnVuY3Rpb24oKXsgKEVbZ10ucT1FW2ddLnF8fFtdKS5wdXNoKGFyZ3VtZW50cyl9LEVbZ10ubD0xKm5ldyBEYXRlKCk7WT1uLmNyZWF0ZUVsZW1lbnQoRyksIGE9bi5nZXRFbGVtZW50c0J5VGFnTmFtZShHKVswXTtZLmFzeW5jPTE7WS5zcmM9QTthLnBhcmVudE5vZGUuaW5zZXJ0QmVmb3JlKFksYSl9KSh3aW5kb3csZG9jdW1lbnQsJ3NjcmlwdCcsJy8vd2lkZ2V0LmVuZ2FnZXlhLmNvbS9lbmdhZ2V5YV9sb2FkZXIuanMnLCdfX2VuZ1dpZGdldCcpOw0KX19lbmdXaWRnZXQoJ2NyZWF0ZVdpZGdldCcsDQp7d3dlaTonRU5HQUdFWUFfV0lER0VUXzE2MzAxMCcscHViaWQ6MTgwMTYxLHdlYmlkOjE2NTIzOSx3aWQ6MTYzMDEwfSk7DQo8L3NjcmlwdD4JCQk8L2Rpdj4= — D. (@Daibellaaa) October 2, 2017
Μακαρόνια στο τηγάνι: Το απίθανο κόλπο για ένα θεϊκό πιάτο
Τα μακαρόνια είναι αγαπημένη τροφή των Ελλήνων. Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να τα βράσετε σε κατσαρόλα...Υπάρχει όμως και άλλος τρόπος μαγειρέματος. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι τα παρακάτω συστατικά, ένα τηγάνι και θα φτιάξετε μια μακαρονάδα που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Αν πάλι δεν προτιμάται τα τηγανητά, σας προτείνουμε εύκολη καρμπονάρα που θα γλείφεις τα δάχτυλα σου!
Υλικά
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 500ml ζωμό (κότας ή λαχανικών)
- 250ml γάλα
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 250γρ. σπαγγέτι
- 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό
Δείτε την εκτέλεση
Πηγή