Επιτέλους το μάθαμε: Αυτό είναι το κόλπο για να μην πετάγεται το λάδι την ώρα του τηγανίσματος


Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που συμβαίνει την ώρα που τηγανίζουμε είναι ότι πετάγεται το λάδι γύρω στην κουζίνα ή ακόμη και πάνω μας.


Διαφ.

Διαφ.

Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να το αποφύγουμε και να μειώσουμε τους λεκέδες στα ρούχα αλλά και στους τοίχους της κουζίνας. Το μόνο, λοιπόν, που έχουμε να κάνουμε είναι να ρίξουμε ελάχιστη ποσότητα αλατιού στο τηγάνι πριν βάλουμε το λάδι. Όταν το λάδι θα κάψει δε θα αρχίσει να πετάγεται αλλά ούτε και όταν θα βάλουμε μέσα αυτό που πρόκειται να τηγανίσουμε.

Survivor spoiler 03/06: Οριστικό τέλος για τη Σταυρούλα Χρυσαειδή! Θα γίνουν έξαλλοι Σοϊλέδης και Ασημίνα με την ανακοίνωση του Λιανού

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 03/06: Οριστικό τέλος για τη Σταυρούλα Χρυσαειδή! Θα γίνουν έξαλλοι Σοϊλέδης και Ασημίνα με την ανακοίνωση του Λιανού

Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το σκόρδο και το αλουμινόχαρτο που θα απογειώσει το φαγητό σας.

Επιτέλους το μάθαμε: Αυτό είναι το κόλπο για να μην πετάγεται το λάδι την ώρα του τηγανίσματος

Δοκιμάστε το και θα δείτε τη διαφορά.

Φτιάχνει μπαλάκια από αλουμινόχαρτο και τα ρίχνει στο τηγάνι! Το αποτέλεσμα, απλά συναρπαστικό

Μερικές φορές όλους μας πιάνει μια λιγούρα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και στοιχειώνει μέχρι και τα όνειρα μας. Αν είναι κάτι που δεν μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και προσπαθείτε να κάνετε οικονομία, τότε πρέπει να γίνετε δημιουργικοί.

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

Ένα καλό παράδειγμα είναι τα τρόφιμα μαγειρεμένα στον ατμό: ντάμπλινγκ, ψάρια, λαχανικά, κλπ. Το καλύτερο σκεύος για μαγειρική στο ατμό είναι ο ατμομάγειρας μπαμπού. Τι; Δεν έχετε ατμομάγειρα μπαμπού; Δεν είστε οι μόνοι! Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό που λιγουρεύεστε.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φτιάξετε έναν ατμομάγειρα με λίγο αλουμινόχαρτο και ένα βαθύ τηγάνι. Ξεκινήστε βάζοντας το τηγάνι στον φούρνο. Η θερμοκρασία εξαρτάται από το ψάρι που θα μαγειρέψετε. Στην συνέχεια, κόψτε μερικά κομμάτια αλουμινόχαρτο, κάντε τα μπαλάκια και ρίξτε τα μέσα στο τηγάνι.

Δείτε στο βίντεο τα υπόλοιπα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Δείτε επίσης πώς μπορείτε να μαρινάρετε το ψάρι σας. Οι οδηγίες είναι απλές, θα χρειαστείτε μόνο μια πυρίμαχη πιατέλα και λίγο νερό! Το αλουμινόχαρτο λειτουργεί σαν μη εύφλεκτο σύστημα υποστήριξης για την πιατέλα και επιτρέπει στο νερό από κάτω να βράζει, ώστε η ζέστη να μαγειρευτεί το φαγητό σας στον ατμό.

Αυτό το απλό κόλπο έχει απίθανο αποτέλεσμα, ό,τι και να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε! Δεν χρειάζεται να πάτε σε κάποιο ακριβό εστιατόριο ή να αγοράσετε ακριβά σκεύη μαγειρικής.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: