Η σκουριά στη λεκάνη είναι ένα επίμονο πρόβλημα στο μπάνιο, που μας ταλαιπωρεί διαρκώς. Έχουμε χρησιμοποιήσει δεκάδες καθαριστικά του εμπορίου, που μόνο κοστοβόρα αποδεικνύονται και χωρίς αποτέλεσμα.
Και αυτό γιατί δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν υλικά, που έχουμε μόνιμα στο μπάνιο και είναι εκείνα που δίνουν τη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Παράλληλα, δείτε αυτό το κόλπο με το γιαούρτι στη λεκάνη και θα πάθετε πλάκα.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η οδοντόκρεμα. Η οδοντόκρεμα μπορεί να αφαιρέσει την σκουριά στην λεκάνη της τουαλέτας όταν όμως αυτή είναι σε αρχικό στάδιο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μία παλιά οδοντόβουρτσα και την αγαπημένη σας οδοντόκρεμα. Η διαδικασία είναι απλή:
- Βάζετε στην οδοντόβουρτσα αρκετή ποσότητα πάστας
- Την αλείφετε σε όλη την επιφάνεια της σκουριάς στα τοιχώματα της λεκάνης
- Την αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά και αρχίζετε να τρίβετε έντονα το προβληματικό σημείο με την οδοντόβουρτσα
- Στην συνέχεια ξεπλύνετε με νερό
- Αν δείτε ότι η σκουριά στην λεκάνη της τουαλέτας επιμένει μπορείτε να χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν ή καθαριστικό που είναι ειδικό για την απομάκρυνση σκουριάς.
Καζανάκι: Με αυτό το τρόπο θα το καθαρίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά
Ένα τμήμα της λεκάνης που συχνά παραλείπουμε να καθαρίσουμε είναι το καζανάκι. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να βγάλεις το καπάκι, να κλείσεις την παροχή απ’ τον τοίχο και να το αδειάσεις τραβώντας το. Μετά αφαίρεσε τυχόν λεκέδες απ’ το εσωτερικό του με ελαφρόπετρα (υπάρχουν κυρίως στη γραμμή που φτάνει το νερό και στο καπάκι).
Για την καλύτερη λειτουργία του, ψέκαζε το εσωτερικό σε τακτά χρονικά διαστήματα με υγρό ενάντια στα άλατα, ειδικά στο φλοτέρ και τον υπόλοιπο μηχανισμό του.
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Αντιμετώπισε τα κρυμμένα βακτήρια του καθίσματος της λεκάνης. Να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις σίγουρα θέμα αν τυχόν έχεις παιδιά που εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν τη λεκάνη, ή οποιοδήποτε (μη νοικοκυρεμένο και αφηρημένο) άρρεν μέλος της οικογένειάς σου.
Πέρα απ’ το καθάρισμα του πάνω και κάτω απ’ το κάθισμα της λεκάνης ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μη διστάσεις κάθε τρίμηνο να το αφαιρείς εντελώς και να καθαρίζεις τα σημεία σύνδεσης μ’ ένα καλό απολυμαντικό. Θα εκπλαγείς με τη βρωμιά που συσσωρεύεται.
Για να διατηρήσεις τη λεκάνη καθαρή, χωρίς λεκέδες, χρησιμοποίησε κάποιο καθαριστικό λεκάνης που ενεργοποιείται όταν τραβάς το καζανάκι και μπορεί να τοποθετείται είτε στη λεκάνη, είτε μέσα στο καζανάκι. Από εκεί και πέρα χρησιμοποίησε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα κάποιο απ’ τα κλασικά καθαριστικά, ή και κάποιο καθαριστικό που να περιλαμβάνει χλωρίνη.
Πηγή